M&C Cilindersloten

Cilindersloten
 
Niemand wilt natuurlijk dat er in zijn of haar huis ingebroken wordt. Naast dat het emotioneel en psychisch gezien een hoop schade kan aanrichten, is het ook nog eens zo dat er vaak een hoop werk komt kijken bij het herstellen van de deur en natuurlijk het herstellen van de schade die is aangericht in de woning. Het voorkomen van een inbraak is dan ook het beste wat je kunt doen. Een goede manier om dit voor elkaar te krijgen is door middel van een goed slot. Aangezien inbreker steeds nieuwe technieken voor zinnen om deuren open te breken, is het dus belangrijk om te gaan voor het juiste slot. Bijvoorbeeld een cilinderslot.

Waarom kiezen voor cilindersloten?

Nu is de volgende vraag natuurlijk: waarom dan deze cilindersloten? Dat komt omdat deze sloten veel beter beschermen tegen inbraak dan andere sloten. In het cilinder van dit slot bevinden zich namelijk kleine staafjes. Het slot kan alleen maar draaien wanneer deze staafjes in de juiste positie staan. De sleutel zorgt er met de groeven voordat deze staafjes in de juiste positie komen te staan. Wanneer iemand dus een ander voorwerp of Een andere sleutel in het slot steekt, geeft het slot Niet mee. Dit maakt het veel veiliger dan de meeste andere sloten. Toch bestaat er ook een techniek om deze sloten open te breken.

Een cilinderslot met kerntrekbeveiliging

Gelukkig bestaan er ook sloten om de techniek kerntrekken tegen te houden. Dit is een nieuwe techniek waarbij een inbreker een grote schroef door middel van een schroevendraaier in een slot draait. Vervolgens gebruikt hij een koevoet of ander gereedschap om deze schroef uit het slot te trekken. Daar komt de naam van deze techniek dan ook vandaan omdat de kern van het slot er uitgetrokken wordt. Dit beschadigd het slot en vervolgens is de deur dan ook open gebroken. Om dit te voorkomen is het belangrijk om een slot te nemen die hier tegen opgewassen is. Dit noemen we een slot met kerntrekbeveiliging. In dit slot is de brug gehard en gemaakt van staal. Dit zorgt ervoor dat er niet zomaar een schroef in het slot gedraaid kan worden. Op die manier ben je dan dus ook beschermd van inbrekers die deze techniek gebruiken om deuren binnen te dringen. Een inbreker kijk namelijk goed naar het slot voor hij ervoor kiest om dit huis te nemen. Wanneer hij direct als je ziet dat het gaat om een slotte waar hij niet tegen opgewassen is, zal hij daar dan ook snel voor kiezen om een ander huis uit te kiezen. Dit zorgt er voor dat het huis veel beter beveiligd is tegen inbrekers en niet open gebroken kan worden.

admin Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een antwoord