M&C Cilindersloten

 

M&C Cilinder voor veilige deursloten

Dit artikel gaat over M&C Cilinder. Het woord cilinder verwijst naar het type product van dat bedrijf, namelijk cilindersloten. Behalve individuele cilindersloten worden ook sleutelplannen geboden.

Waarom cilindersloten?

Het is een schok om bij thuiskomst te constateren dat iemand een deur van je woning heeft opengebroken en spullen eruit heeft gestolen. De verzekering vergoedt niet de emotionele waarde van je gestolen spullen. Beter voorkomen dan genezen en installeer daarom de veiligste sloten op de buitendeuren van je woning, namelijk cilindersloten. Als je een buitendeur nog met een traditionele baardsleutel opent, dan wordt het de hoogste tijd om die vervangen.

Wat is een cilinderslot?

Een cilinderslot bestaat uit een behuizing, waarbinnen een cilinder kan ronddraaien als je daar de juiste sleutel insteekt. Zolang dat laatste niet gebeurt, blijft de cilinder geblokkeerd en de deur op slot. Als men over de goede sleutel beschikt, kan de cilinder desgewenst worden verwijderd en vervangen. De cilinders hebben standaardmaten.

Kerntrekken

Oudere generaties cilindersloten waren kwetsbaar voor het zogenoemde kerntrekken. Daarbij wordt de cilinder uit de behuizing getrokken. Een manier om dat te doen, is de volgende. Je schroeft een schroef in de cilinder. Desgewenst kan daarvoor een boormachine worden gebruikt. Een klauwhamer steek je achter de schroefkop en trekt zo de cilinder eruit. Vervolgens kun je bij het slotmechanisme komen en het slot ontgrendelen. Dit proces neemt weinig tijd in beslag.

Keurmerk

De M&C sloten zijn voorzien van het SKG 3* keurmerk. Die sloten zijn voor voordeuren gemaakt. Ze hebben een sterke brug en bieden een prima beveiliging tegen kerntrekken. Als een inbreker zware gereedschappen voor het forceren gebruikt, dan bieden SKG 3* sloten gedurende vijf minuten weerstand daartegen.

M&C sleutelplannen

M&C biedt ook sleutelplannen. Die zijn met name voor organisatie bedoeld. Een sleutelplan is een hiërarchie van sleutels. Het hangt van de positie in de hiërarchie af, welke deuren met een bepaalde sleutel kunnen worden geopend. Het laagste niveau zal doorgaans voor individuele sloten zijn. Dat betekent dat je er maar een slot mee kunt openen. Naarmate een sleutel zich hoger in de hiërarchie bevindt, kunnen er meer deuren mee worden geopend.

Ter afsluiting

Heeft het bovenstaande je belangstelling opgewekt? Bezoek dan de website mc-cilinder.nl.

Mariska Geschreven door:

Wees de eerste om te reageren

Geef een antwoord